10 Haziran 2020

tepki yağdı

Gazeteci Cem Seymen: Hayatımda gördüğüm en ahlaksız, en acımasız, en iğrenç fotoğraflardan biri. Endüstriyel üretimin köle yaptığı tüm canlıların efendisi olduğunu zanneden insanoğlunun kibirli ve bir o kadar küçük düşürücü fotoğrafı. Yaşamı, tabiatı, Yaradanı, her türlü değeri ayaklar altına alıyor.
bu adamla ilgili fotoğraf gördüğüm zaman kafamı çeviriyorum. ister özel hayatından kesitler olsun, ister üzerinden bol para kazandığı hayvanların kesilmiş etlerini tiksintiyle tokatlarken ki ya da kilolarca etin içine gömülmüş halde et fetişizmi yaparken ki fotoğraflar olsun. bu dünyada istediğimiz kadar kibirlenebiliriz ama herşeyin bir bedeli var. bunu unutmuşa benziyoruz. böyle bir yerde bu tür bir poz vermek hayvanlara kötü davranışı destekler nitelikte ve bu olmaması gereken bir şey. dünya da milyonlarca insan hayvanlarla ilgili kötü yaşam şartlarını değiştirmeye çalışırken bu fotoğraf duyarlı insanların duygularını rencide ediyor.
‘HER CANLI EŞİTTİR’
Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu Başkan Yardımcısı Haydar Özkan: Fotoğraftaki durum 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’na aykırıdır. Eğer bu fotoğraf Türkiye’de çekilmişse fotoğrafın çekildiği tesis tespit edilmeli, ceza kesilmelidir.
Hayvanları Koruma, Kurtarma ve Yaşatma Derneği Başkanı Erman Paçalı: Hiçbir canlı bir diğerinden üstün değildir. Doğada her canlı eşit yaşam hakkına sahiptir. 
*********
yukarda ki yazıyı yazdıktan sonra gazetede konuyla ilgili bir habere rastladım. haber tamamen bu şahsı destekler nitelikteydi. bu fotağraflar da benim görmeye tahammül edemediğim fotoğraflar dı.
tamam, herkes vegan olmak zorunda değil, ama eğer bu fotoğrafları görüpte bir insan irite olmuyorsa ve bu fotoğraflar bir insana normal geliyorsa burada bir sorun var demektir. ister kurgu olsun ister gerçek. evet, internete sahip olduğumuzdan beri bazı duyarlılık eşiklerimiz aşıldı ve birçok şey insanlara normal gelmeye başladı. ama etik diye bir şey var.  türkiyenin önemli gazetelerinden birinden daha kritik bir bakış açısı ve dünyanın daha iyi bir yer haline gelmesine katkıda bulunacak bir yazı beklerdim. bu tür kayıtsız haberler ne yazık ki bazı yanlış şeyleri normal olarak kabul etmemize ve yozlaşmaya neden oluyor. dünya çok büyük bir değişimden geçiyor. buna insanların hayvanlarla ilgili davranış şekillerini de sorgulamaları dahil olmak üzere. fotoğraflarda ölmüş hayvanlara böyle davranan bir insanın canlı hayvanlara nasıl davrandığını bilmek istemiyorum!

haberin linki:
ne-bekliyordunuz-ki